Viikko 8

Tällä viikolla ollan tehty matematiikan koetta keskiviikkona ja siihen kertailtu alkuviikosta. Viikkarihommissa ollaan maanantaina tarkennettu viikon suunnittelua ja annettu valmiiksi suunniteltuja viikkareitakin osalle. Tästä on kuitenkin tarkoitus vähitellen päästä eroon ja oppia tekemään suunnitelma itse. Tämän viikon viikkareista jäi aika monella vielä vähän tekemistä viikonlopulle ja äidinkielen tietotekstin kirjoittaminen jäi suurimmalla osalla vielä ajatuskartan ja suunnitelman asteelle. Tätä jatketaankin ensiviikolla eikä tuota suunnitelmaa pitemmälle omaa tietotekstiä tarvitse kotona tehdä (ellei siis ehtinyt koulussa jo sitä tehdä).

Kävimme tälläviikolla myös kirjastossa tutustumassa tietokirjoihin ja tiedonhakuun, joka meillä on nyt äidinkielen aiheena. Jokaisen tuli myös lainata tietokirja, jota tämän jakson aikana tutkitaan ja luetaan. Tätä kirjaa apua käyttäen tehdään oma tietoteksti ja vielä tietokirjatutkimus ensiviikolla. Myös lukutehtävä on tällä ja ensiviikolla tietokirjasta.

Uskonnossa olemme alkaneet tutustumaan Mooseksen elämään ja tälläviikolla opettelimme myös raamatun sisällysluettelon ja hakemiston käyttöä sekä lukujen ja jakeiden löytämistä. Tätä voi halutessa muistella vielä kotonakin, jos löytyy Raamattu kirjahyllystä.

Yltissä olemme tutkineet sähköpiirejä tänään ja puhuttu sekä tulesta että sähkölaitteista yltin tunneilla. Myös kirjan tehtävät ovat olleet näistä aiheista.

Todella monella tahtoo tuo viikkari vain edelleen kadota ja siihen mietimme oppilaiden kanssa keinoja nyt ensi maanantaina. Myös oma arvio ja tarkastus unohtuu monilla helposti.Toivomme teiltä vanhemmilta myös apua näiden viikkaritehtävien tarkastukseen, jotta perjantaina ei tulisi aivan niin isoa ruuhkaa meille koululla. Jos lapsenne on siis tehnyt viikkaritehtävän voitte sen tarkistaa kotonakin (vaikka olisi koulussa tehtäviä hommia kyseessä). Laittakaa allekirjoitus tai nimikirjaimet mieluiten mustekynällä aikuinen kohtaan. Kun tässä kohtaa on kotiväen tarkistusmerkki ei meidän tarvitse niin tarkasti tätä tehtävää koulussa tarkistaa. Kotitehtävät tietysti on hyvä kuitata kotiväen, joka kerta kun ne tehdään.

Mukavasti on tämä luokkamme ottanut Lindan vastaan ja hyvin on alkanut sujumaan arki uusin kuvioin.

 

Mukavaa viikonloppua nyt kaikille ja koitetaan vielä viikko jaksaa käydä koulua niin päästään sitten nauttimaan lomasta viikoksi.

 

terveisin, Tuomas ja Linda -opet

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s