Liukasteluterveiset!

 

Hei kotiväki;

Nyt on uintiviikko takana ja palattu koulussa taas tavallisen arjen pariin. Uudet viikkarit ollaan jaettu maanantaina ja käyty perusteellisesti sitä läpi, mietitty yhdessä aikatauluttamista ja oman suunnitelman tekoa. Tämä on siis luonnos jonka mukaan lapset itse arvioivat omaa opiskelua ja sitä voi ja pitääkin muuttaa tilanteen mukaan.

Kotoa pyytäisimme nyt myös kovasti kiinnostusta viikkaria kohtaan; se että joutuu selittämään asiaa myös kotona, avaa asiaa lapselle paremmin. Kotona voitte kysellä juuri omaa arviota; miten on tehtävä mennyt, vaatia perusteluja, miksi? Jos on aina vain hymynaama, mitä on sen takana? Huolellisuus vaikuttaa myös tähän asiaan, ei vain se että on osannut tehtäviä tehdä. Läksyt tulisi kuitata kotona, joten tarkistelkaa tehtäviä yhdessä kuten tavallisestikin kotitehtäviä. Tämä selvästi auttaa lasta motivoimaan itseään ja kannustaa kun kiinnostusta tulee sekä kotoa että koulusta:) Muuten viikkari on mennyt yhä vain vaivattomammin ja lapset ovat saaneet monia onnistumisen kokemuksia asian suhteen. Yhdessä olemme käyneet uudet asiat oppimistuokioilla läpi kaikkien kanssa joten varmistamme, että uudet asiat tulevat lapsille tutuiksi ja mietitään sitten näitä tarkemmin vielä osan kanssa, jos tarvista on.

Tällä viikolla torstaina me pidetään ystävänpäivän kunniaksi omassa luokassa mukava päivä; jokainen lapsi saa tuoda jonkin mieluisen kortti- tai lautapelin kouluun (ei pelikonsoleita tai puhelimen pelejä). Lisäksi herkkuja saa tuoda n. kahdella eurolla kouluun, limukkaa ei mutta pillimehut tms. voi ottaa mukaan. Yhdessä pidetään mukava päivä ja samalla vietetään Sallan läksiäisiä kun äitiysloma alkaa perjantaina. Torstaina Sallan kaverina onkin koulussa loppukevään lasten opettajana Tuomaksen kanssa toimiva Linda Izadi. Mukava päivä siis tiedossa!

Haluan kiittää omasta puolestani kaikkia koteja antoisasta yhteistyöstä. Olen oppinut teiltä ja teidän lapsiltanne paljon tärkeitä asioita omaan opettajuuteeni liittyen ja nauttinut nähdä kuinka he ovat koulussa kasvaneet ja kehittyneet näiden vuosien aikana. Toivon, että kannustatte ja tuette omia pieniä edelleen ja olette kiinnostuneita siitä, mitä ja miten he oppivat. Se on korvaamatonta pienelle koululaiselle! Aurinkoa ja hyvää tuulta kevääseen!

”Uppo-Nallen naama oli mietinnästä soikea:
miksi on toinen tassu vasen
ja toinen taas on oikea?
Sitten se ratkaisun keksi
ja tuli iloiseksi.
Epäilystä asiasta eipä enää kellään:
oikealla tassulla tervehditään,
mutta vasemmalla hyvästellään.”

Terkuin Salla

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s