Tämän viikon kuulumiset ja ensi viikon aikataulusta

Ensin meidän järjestäjien ajatuksia viikon kulusta ja tämän jälkeen opettajien juttuja teille:D

”Hei kotiväki!

Tällä viikolla tehtiin päässälaskukoe ja paljon viikkistä. Saatiin runotauluja valmiiksi ja kuvista muutenkin. Tehtiin kans Bingel-käyttäjätilit ja se oli kivaa. Ollaan opittu tällä viikolla valitsemaan työtä itse.

terveisin järjestäjät Isabella ja Daniel

Teille on laitettu wilma viestillä (ja sähköpostilla) lisätietoa kuinka Ritaliiga vaikuttaa meidän luokan ensi viikon lukujärjestykseen; maanantaina siis pelataan kaksi ottelua ja innokkaita oli taas hienosti. Ketjuja on seitsemän 😀 Lapset tulevat normaalisti kouluun maanantaina, mutta pääsevät hieman eri aikoihin kohti kotia ja muutokset koskevat 2. ryhmää maanantaina  ja vähän molempia tiistain osalta.

Olemme tällä viikolla olleet toista viikkoa viikkarin parissa ja jalostaneet mallia paremmin meidän luokalle sopivaksi. Tänään kyseltiin lapsilta kokemuksia siitä, miltä tämä toimintamalli on tuntunut ja mietittiin perusteita omalle tunteelle; onko toiminut ja jos on niin miten, jos ei niin miksi ei. Omissa ryhmissä kerättiin asioita ylös ja opettajat kirjasivat niitä, jotta voidaan sitten kehittää toimintaa ja ottaa lasten ajatukset huomioon.

Olemme huomanneet, että koko ajan tämä viikkis ja sen teko on sujuvoitunut ja lapset miettivät itse enemmän omaa tekemistä ja sen toteuttamista. Oppimistuokiot on pidetty normaalisti ja meillä opettajilla on enemmän aikaa ohjata niitä lapsia, jotka tarvitsevat enemmän tukea opiskeluunsa.

Tänään katsoimme viikkarit kunnolla läpi ja osalle on ensi viikoksi hieman erilainen viikkari kotiin. Osalle lapsista on jäänyt kotitehtävää viikonlopulle ja näki, että heidän kanssaan aikuinen vielä tarkemmin auttaa ja katsoo työskentelyä alkuun. Ensi viikolla toisessa viikkarissa on tarkemmin jaettu esim.kotitehtäviä jotta omaa työskentelyä on helpompi jäsentää ja aikatauluttaa. Kotonakin kannattaa kotiläksyissä huomioida, että kaikkia läksyjä ei esim. kiireisimpänä treeni-iltana kannata tehdä vaan niitä voi jakaa kiireettömämmille päiville.

Koulussa me  kiinnitämme vielä enemmän huomiota lasten kanssa oman aikataulun tekemiseen ja siihen, mitä työtä/oppiainetta tehdään milloinkin. Pääsääntöisesti tämä ja tekemisen vapaampi valinta esim. järjestyksessä missä tekee tehtäviä, on sujunut varsin jouhevasti ja lapset ovat tykästyneet siihen.

Meillä on luokassa jaettuna tilat sen mukaan, miten itse haluaa valita työskentelytapaa; hiljaisen työskentelyn tila sekä ”supinatupa” ja myös eteistila sekä naapuriluokka on myös mahdollista hyödyntää useimmilla tunneilla. Näissä tiloissa saa valita työskentelyä sen mukaan, millä luottamuksen kehän alueella lapsi on.

Oikein on kiva viikko takana ja me opet ollaan tykätty kokeilla lasten kanssa uutta, kehittää erilaisia tapoja opiskella ja tehdä siitä lapsille enemmän räätälöityä. Näissä tunnelmissa jatketaan!

Oikein mukavaa viikonloppua toivotellen

Salla ja Tuomas

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s