Eka viikkis ja kuulumiset luokasta

Hei kotiväki!

Tällä viikolla olemme harjoitelleet uutta asiaa meidän luokassa, olettekin varmaan kuulleet 😀 Siis viikko-ohjelma, eli viikkari on jaettu jokaiselle lapsukaiselle keskiviikkona ja siinä näkyy tosiaan viikon aikana koulussa opiskeltavat asiat keltaisella pohjalla ja kotiläksyt on omassa kohdassaan. Me aikuiset voidaan seurata lasten tehtäviä ja niiden tekemistä omassa sarakkeessa, joka on tehtävän vieressä. Tarkoituksena on että lapsi itse miettii miltä tehtävän tekeminen tuntui ja kuinka se meni ja tämän jälkeen aikuinen tarkistaa tehtävän ja laittaa oman arvion sekä kuittauksen. Saatte siis myös kotona tarkistaa esim. kotiläksyt ja muitakin merkattuja tehtäviä. Viikkarissa saattaa olla myös eriyttäviä tehtäviä, jotka ovat valkoisella pohjalla.

Jos jollain lapsella on jäänyt tällä viikolla viikkiksestä jotain tekemättä, niin maanantaina voi näyttää vielä tehtäviä ja kuvista voi jatkaa myös maanantaina. Ei siis hätää, harjoitellaan rauhakseen tällaista työtapaa:D

Tämän tarkoituksena on antaa lapsille enemmän valinnanvapautta omassa opiskelussaan ja sen ohjaamisessa. Tietenkin otamme huomioon lasten eri tarpeet opiskelussa ja käytämme luokassa käytössä olevia luottamuksen kehiä tässä opiskelun tukena. Opetamme edelleen lapsille normaaliin tapaan uudet asiat ja pidämme oppimistuokiot, ne eivät ole vapaavalintaisia lapsille.

Tietyt tunnit ovat kuitenkin ”korvamerkitty” edelleen omille paikoilleen ja niillä ei viikkistä tehdä, kuten liikunnat, englannin tunnit yms. Ensi viikolla jaamme uudet viikkikset, jotka kulkevat lasten mukana muovitaskuissa. Voitte tämän mukaan jakaa viikon aikana tehtäviä läksyjä kotona kuten teille parhaiten sopii.

Tässä alla järjestäjien ajatuksia tästä viikosta:

”Hey! Tänään englannissa teimme eläimiin liittyviä asioita. Tällä viikolla aloitimme viikkiksen. Viikkiksessä saa itse valita miten tekee juttuja. Perjantaina tutustuimme Bingel-pelimaailmaan jossa me harjoitellaan sitten matikan juttuja. t. järjestäjät Ada, Saku, Jari ja Venla”

Oikein hyvää viikonloppua kaikkiin koteihin!

-Salla ja Tuomas

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s