Tämän viikon touhuja!

Tällä viikolla ollaan touhuttu lasten kanssa koulussa monenmoista; ollaan kerrattu matikassa allekkainlaskua ja opeteltu nollan yli lainaamista. Ollaan tehty kotitestiä kymppikirjasta opiskelluista asioista ja vielä näitä koulussa vähän katsotaan ennen kuin siirrytään kertolaskuihin, jotka alkavat tutuilla kertotauluilla ja täydentyvät uusilla. Nyt siis kotona kovasti kyselyä kertolaskuista, niin muistellaan taas tämäkin asia viime vuodelta:D

Musiikissa ollaan oltu kahdessa ryhmässä; toinen musiikkiluokassa Tuomaksen kanssa tutustumassa nokkahuilun soittoon ja Sallan kanssa mietitty nuotteja ja niiden merkitsemistä nuottiviivastolle. Äidinkielessä puolestaan ollaan ennakoitu pidempää tekstiä, myös tietoteksteihin on päästy sisälle sekä muisteltu ajatuskartan tekoa työvälineenä.

Läksyt:

Tänään on melkein kaikilla kotiläksynä äidinkielen kirjoitustunnilta huomiseksi oma tarina Matkalla Suklaamaahan. Tästä lapset ovat tehneet omiin tarinavihkoihin ensin ajatuskartan omasta kirjoituksesta; mietitty miten sinne päätyy, mitä tarvikkeita on mukana, miltä siellä näyttää, mitä siellä tapahtuu, ja kuinka sieltä pääsee pois..vai pääseekö? Kotitehtävään kuuluu lukea tarina ääneen äidille tai isälle ja saada kuittaus oman tarinan loppuun. Kiinnittäkää kotona myös huomiota oikeinkirjoitukseen; isot alkukirjaimet, pisteet, sanavälit. Myös ollaan pohdittu, että tarinassa pitäisi miettiä mitä oikeasti tapahtuu keskellä..mitä jännää/pelottavaa/mukavaa yms. Hienoja ajatuskarttoja syntyi ja varmasti mahtavia tarinoita myös:D

Matikasta on kaikille jaettuna moniste, jossa on tehtäviä kahdella puolella. Toinen sivu, jossa on telttapeli, ei ole kenelläkään läksynä, vaan se puoli missä on laskuja. Jokainen on valinnut hieman erilaista monistetta sen mukaan mikä tuntui kotona tetävässä testaan taitoni-testissä haasteelliselta.

Ollaan saatu myös luokan seinälle hienoja kuvia unelmakypäristä:D Jokainen on taiteillut omansa ja ollaan sitouduttu käyttämään kypärää aina pyörällä liikkuessa jotta ansaitaan yhteinen tähtitunti ennen syyslomaa.

Mukavaa viikkoa kaikille!

-Salla ja Tuomas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s