Maanantai ja uuden projektin esittely

Heip kotiväki!

Tänään olemme aloittaneet aamun puolikkaan ryhmän kanssa eri touhuissa; auringon puoli liikunnassa Tuomaksen kanssa sekä kääpiöplaneetan puoli äidinkielen parissa Sallan kanssa.

Muistakaa, että meillä on nyt sisäliikuntaa ja puolen ryhmän liikuntatunnit taas käytössä. Auringon puoli liikkuu siis tunnin verran maanantaina ja Kääpiöplaneetan puoli keskiviikkona viimeisellä tunnilla.

Toisella tunnilla esittelimme lapsille uutta asiaa; matematiikan projektia jota luotsaamme nyt uudella tapaa. Lapsilla on näillä tunneilla eri ryhmän kuin tavallisesti kun istutaan omalla ”pesäpaikalla”. Jakso kestää kaksi viikkoa ja olemme opettaneet lapsille tänä aikana uudet opetettavat asiat läpi tänään. Jokaisella lapsella on matikan kirjan etukannessa kiinni lappu, josta näette opiskeltavat kappaleet ja sen tehdäänkö se yksin vai ryhmässä. Lapset saavat opettaa omassa ryhmässään asiaa muille ja edetä oman ryhmän kanssa samaan tahtiin. Kun joku kappale on tehty, se merkataan omaan lappuun ja otetaan joko koulusta opettajalta tai kotoa aikuiselta kuittaus lappuun.

Lapset olivat innoissaan mutta myös ihmeissään. Kertaamme siis huomenna asioita ja niin moneen kertaan että kaikki hoksaavat ihan varmasti joka kohdan. Hieman eri tavalla olemme tuntien paikkoja vaihdelleet jotta saamme useampia tunteja jolloin tehdään projektia yhdessä luokan kanssa, mielummin useamman tunnin kerrallaan. Voi siis olla että mökkejä on tehty koulussa tai sitten kotiin voi olla enemmänkin tehtävää jonain päivänä. Olkaa kiinnostuneita ja kyselkää miten homma lähtee käyntiin omalta asiantuntijalta kotona:D

Matikan parissa mentiin kolmas tunti ja neljäs tunti oli tehdään yhdessä tunti, joka meni solun yhteisen tunnin puitteissa. Hienosti lapset tekivät ryhmässä töitä perhe- aiheen parissa ja tätä jatketaan ensi tunnilla.

Pajatunti oli tänään pitkän välkän jälkeen sinisillä ja vihreillä:D

Oikein mukavaa ja innostavaa viikkoa!

– Salla, Tuomas, Hannele ja Johanna-opet

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s