Keskiviikko 25.2.2015 ja Kalevalan päivän mietintää

Tänään meillä on ollut Tuomaksen sijaisena Tiina, joka on meille entuudestaan tuttu ja hän touhusi aamun tunnit auringon puolen kanssa ja minä puolestaan kääpiöplaneetan puolella. Tuomas oli koululla suunnittelutehtävissä. Meillä oli äidinkieltä ja luettiin lukukirjasta tietoa Kalevalan päivästä, syvennettiin tietoa myös miettimällä mikä Kalevala on, kuka sen on kirjoittanut yms.

Olemme myös harjoitelleet perjantaiseen Kalevala-tapahtumaan solussamme pientä kertomusta, jossa on pieniä runoja sekä kerrontaa. Osa lapsista halusi lukemaan kertojan osuuksia ja heille on kotiin luettavaksi tarinaa. Muiden kanssa harjoitellaan huomenna sitten runoja porukassa ja kotiin myös luettavaksi jotta hyvin menee sitten perjantaina. Kieli on sen verran erilaista että kyllä lapsia kummaksutti kovasti että onko meidän kieli voinut kuulostaa tuolta ja ovatko ihmiset oikeasti puhuneet sillä tavalla. Näki että aihe kiehtoi lapsia suuresti ja aika moni innostui teemasta niin, että kävivät jo lasten kalevalaa hakemassa kirjastosta:D Olemme myös lukeneet lasten kalevalasta pikku pätkiä ja kyllä olivat kaikki kovasti vaikuttuneita tekstistä ja kuvituksesta. Huh.

Kolmas tunti aloitettiin sitten ruokailulla ja tämän jälkeen suunnattiin ulkoilemaan. Halukkaat saivat lähteä Sallan kanssa hiihtämään ja toiset jäivät Tiina-open kanssa liikkumaan pihalle. Siellä oli jalkapalloa toisella suksella, hippaa ja muita kivoja ulkoleikkejä.

Nyt on moni meidän luokasta tullut kuumeeseen, joten toivotaan että ei tarvitse kenenkään lomalla sairastaa sitten:D

Mukavaa päivää kaikkiin koteihin!

– Salla ja Tiina-opet

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s