Maanantai 16.2.2015.

Uusi kouluviikko on aloitettu ja koko ajan kuljetaan lähemmäs pidentyviä päiviä ja samalla ovella alkaa jo kolkutella tuleva hiihtoloma:D

Aamu aloitettiin tuttuun tapaan; järjestäjät kyselivät englanniksi kalenteria ja katsottini päiväjärjestys läpi myös. Kaksi ensimmäistä tuntia meni äidinkielen kanssa. Punaisesta matkaoppaasta voi olla läksyä, samoin kaikilla on lukuläksyä sekä vihkotehtäviä kotiin.

Viikolle olemme myös ottaneet urakkatehtävää äidinkielessä; lukukirjassa on pieniä tarinoita s. 102-107 joista kaikki tulee viikon aikana lukea läpi ja vastata kolmen kappaleen kysymyksiin kokonaisilla lauseilla omaan vihkoon. Osa lapsista meinasi vastata kaikkien kappaleiden tehtäviin ja tottahan sekin sopii. Kannattaa kotona keskustella, miten jaatte urakkaa kotona. Varmaan ei kannata samana päivänä kaikkia tehdä jotta ei pienet kotona uuvu urakkaan:D Teemme myös koulussa äidinkielen tunneilla tätä hommaa eteenpäin.

Kolmannella tunnilla mietittiin isojen lukujen vertailua samalla periaatteella kuin pienemmilläkin luvuilla. Voitte kotona myös kysellä eri lukujen järjestyksiä isommilla luvuilla. Ruokailun jälkeen rauhoituttiin lukemaan luokan kirjaa ja juteltiin tällä viikolla olevista kakkosluokkalaisten harrastemessuista. Lopussa jäi myös aikaa tehdä äikän urakkaa eteenpäin.

Tämän viikon torstaina pidämme siis salissa klo.8-9.30 kakkosluokkien yhteiset harrastemessut. Jokainen jotain harrastava saa esitellä omaa harrastustaan; tehdä kotona siitä pientä esittelyä/kuvaa/posteria kuten itse haluaa. Kouluun voi tällöin tuoda jotain materiaalia/välinettä esille ja myös jotain harjotteita/esityksiä yms. saa vapaasti tehdä. Näitä saa myös valmistaa ryhmissä. Tarkoituksena on huomata kuinka monenlaista asiaa voi harrastaa ja saada myös vinkkejä itselle erilaisista harrastuksista.

Hiihdämme tällä viikolla poikkeuksellisesti keskiviikkona aamun tunneilla joten silloin sukset tällöin valmiiksi!

Monenlaista touhua on siis maanantaihin mahtunut, levollista maanantaita kaikkiin koteihin!

-Salla, Tuomas ja Hannele

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s