Perjantain puuhia ja uusi lukkari

Aloitimme tämän perjantain käsityö- ja kuvishommilla. Sinivihreät tekivät kuviksessa Sallan kanssa loppuun kesän makeimpia jäätelöitä ja aloittivat maalaustyötä. Käsitöissä viimeisteltiin vielä muutama ”plärä” ja tehtiin myös ikkunakoristeiksi mustikoita ja puolukoita. Molempien töiden yhteydessä puhuttiin myös näihin liittyvistä yltin aiheista ;D

Ruokailua ennen jaoimme uudet lukujärjestykset ja kerroimme meidän uudesta ryhmäjaosta. Tästä kerron alla vielä tarkemmin. Ruokailusta tullessa teimme matematiikan tekemättä jääneitä tehtäviä ja vähän myös lisätehtävämonisteitakin.

Viimeisellä tunnilla uskonnon tunnilla meillä oli ”pikkukirkko” jossa olikin oikein hyviä ajatuksia meille kaikille siitä, miten pitäis aina muistaa ajatella ennenkuin puhuu toisista kuultuja juttuja muille. Varsinkin jos niistä ei tiedä varmasti ovatko ne totta, kertovatko ne jotain ikävää tästä henkilöstä tai muille ei ole välttämätöntä tietää asiasta. Luokkaan tultuamme luimme vielä hetken luokkakirjaamme, joka saatiikin loppuun. Tämä taisi olla kaikille tosi mieleinen kirja! 

 

Uusista lukujärjestyksistä:

Lapsenne sai tänään uuden lukujärjestyksen, jonka mukaan aloitamme koulun ensi maanantaista 1.9. alkaen. Jokaiselle väriryhmälle on annettu oman väriryhmän mukainen lukujärjestys. Lukujärjestykset ovat hiukan erilaiset kaikilla väriryhmillä. Kerroimmekin oppilaille, että jo viimevuoden ja tämän syksyn perusteella olemme tarkentaneet väriryhmämäärittelyjämme ja muutaman oppilaan kohdalla huomasimmekin, että joku toinen väriryhmä saattaisi ollakin parempi hänelle. Niinkuin olemme aikaisemmin kertoneet, nämä väriryhmät eivät ole kiveenhakattuja määritelmiä, vaan meissä kaikissa on yleensä piirteitä niistä jokaisesta. Kyse on vain siitä mikä näyttäytyy täällä koulussa päällimmäisenä. 

Kokeilemme myös syyslomaan asti seuraavaa. Tiistain ja torstain matematiikan & äidinkielen puolenryhmän tunnit pidetäänkin nyt kokeiluluontoisesti seuraavasti. Tiistaisin siniset ja punaiset opiskelevat näitä aineita ja torstaisin vihreät ja keltaiset. Jos näyttää siltä että tämä ei tunnukkaan toimivalta ratkaisulta jatkamme syysloman jälkeen aiemmalla systeemillä, eli sinivihreät ja punakeltaiset samassa ryhmässä joka tunnilla. Tällä hetkelläkin olemme eri tunneilla jakaneet luokkaa myös muilla peruisteilla, jotta myös erityyppiset oppijat olisivat välillä yhdessä ja oppisivat myös huomioimaan muut. 

Jos näistä tulee vielä kysyttävää olkaa minuun tai Sallaan yhteydessä.

 

Shortly in English:

We have changed our color groupings a little bit. If your child’s group has changed it is because we have reviewed their group and thought the new group to represent their personality and learning style better. The new schedule given today will start from next monday (1.9.2014).

 

Mukavaa viikonloppua kaikille, Tuomas ja Salla -opet

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s