Lukemisen ja kirjoittamisen tärkeydestä:D

Tänään aloitimme aamua väriryhmittäin äidinkielen kaksoistunnilla; tarkistettiin lukuläksyjä ja jaettiin tehtävävihkot sekä mietittiin kuinka sitä käytetään. Kotiinkin tiedoksi, että lukukirjan kappaleen lopussa on aina pari-kolme kysymystä, joihin alamme nyt kakkosluokalla vastata kirjoittamalla. Tämä saattaa siis olla kotiläksynä lukuläksyn lisäksi jos se on jäänyt vaikka tunnilla kesken. 

Kirjoittaminen on asia, mihin keskitymme tänä lukuvuonna paljon. Nyt kesän jälkeen lukeminen ja varsinkin kirjoittaminen tuntuu vähän nihkeältä ja palauttelemme mieliin viime vuonna opittuja taitoja nyt syksyllä. Toivomme, että myös kotona kannustatte lasta lukemaan säännöllisesti ja hankitte yhdessä mieleistä lukemista hänelle. Kirjoitusrutiini tulee myös tutuksi; kirjoitamme joka viikko pienesti,ensin yksittäisiä lauseita ja keskitymme siihen että tekstiä alkaisi tulla. Virheitä tulee kaikille, se on luonnollista mutta pidetään asenne ja suhtautuminen kannustavana ja positiivisena jotta pienet oppivat uutta taitoa omassa tahdissaan hyvin mielin. 

Viimeisellä tunnilla olimme väriryhmittäin liikkumassa ulkona tai sisällä tutustumassa uuteen matkaoppaaseen (punainen). Tässä matkaoppaassa keskitytään oikeinkirjoituksen kiemuroihin. 

Oikein mukavaa päivänjatkoa toivotellen

Salla ja Tuomas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s