Perjantai ja uudet tuulet ensi viikoksi:D

Värikästä perjantaita!

Näin se viikko meni taas nopeasti ja hienosti ovat meidän koulun uudet ekaluokkalaiset jo oppineet monia tärkeitä käytäntöjä; miten tullaan luokkaan, kuinka siirrytään välitunnille, missä ovat vessat, kuinka hiljennytään, missä on oma pesäpaikka ja lokerot ja myös kouluaineista olemme saaneet maistiaisia.

Paljon on siis jo opeteltu yhdessä ja aivan mainiosti lapset uusia käytänteitä oppivat, kunhan niitä uudelleen ja uudelleen sitkeästi opetellaan ja niiden tärkeyttä korostetaan; niin koulussa kuin kotonakin. Toivommekin, että siellä kotona olette kiinnostuneita kuinka pikku koululaisella menee; miten hän jaksaa, kuinka on mennyt, onko kavereita. Myös lepo ja aika sulatella uusia asioita korostuvat varmasti nyt, kun koulu on lapsille uutta ja ryhmä on suuri ja siten myös väsyttää lasta. Jos jotain mielestänne huolestuttavaa tai muuten tiedotettavaa ilmenee, toivomme että otatte meihin opettajiin yhteyttä. Ryhmä on tosiaan suuri ja emme aina huomaa kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Olemme täällä teidän lastanne varten ja autamme mielellämme!

Tänään saimme matematiikan alkukartoituksen valmiiksi ja todella hienosti lapset jaksoivat keskittyä tehtäviin!Jatkoimme myös mopo-kirjaintaskuja joten loppupäivä menikin työn touhussa kun lapset valitsivat mieluisia lankoja, pujottelivat niitä sekä kontaktointimuoviakin liimailtiin. Osa lapsista sai jo tämän valmiiksi ja muiden kanssa ensi viikolla jatketaan nämä loppuun saakka.

Ja sitten lapsille, ja varmasti vanhemmillekin tärkeimpään: JAOIMME TÄNÄÄN LAPSILLE OMAT LUKUJÄRJESTYKSET. Lapsesi on siis kotona täytetyn temperamenttikyselyn ja meidän havainnoinnimme mukaan jaettu neljään eri oppimistyyliin: Punaisiin, keltaisiin, sinisiin ja vihreisiin. Joidenkin lasten kohdalla olemme saattaneet empiä kahden eri väriryhmän välillä, harvoin lapsella on piirteitä vain ja ainoastaan yhdestä temperamenttiryhmästä. Olemme kuitenkin tehneet päätöksen ajatuksella ja voimme keskustella jos tuntuu että lapsenne on mielestänne väärässä ryhmässä.

Ensi viikolla kerromme näistä tarkemmin. Lukujärjestykset ja jakotunnit ovat siis jaettu seuraavasti; punaiset ja keltaiset touhuavat yhdessä ja siniset sekä vihreät omassa ryhmässään. Myös pajatunti, joka lapsellanne on kerran viikossa, joko torstaina tai perjana, tapahtuu väriryhmissä oman solun lasten kanssa.

Kotiläksynä on tutustua omaan lukujärjestykseen:D Kaikkihan aloittavat koulun joka aamu 8.00, mutta riippuen lapsenne väriryhmästä, kotiinpääsyaika (tai iltapäivätoimintaan osallistuminen) on eri. Tämä selkiää omasta lukujärjestyksestä.

Laitamme ensi viikolla tiedotetta, missä pajassa lapsenne aloittaa ensi viikolla. Jokainen lapsi pääsee osallistumaan kaikkiin kolmeen valitsemaansa pajaan tämän vuoden aikana.

Oikein mukavaa syysviikonloppua toivotellen

Salla ja Tuomas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s